Reizen

Mauritius, we’ll meet again!

Een huwelijksreis stond voor ons gelijk aan dé reis van ons leven; een reis die je anders niet snel zou doen (en waar je anders ook niet zoveel voor zou betalen). Ten slotte ga je – normaal gezien- maar één keer op huwelijksreis. We waren er dus al snel uit: het moest een verre bestemming zijn.

Ik zag wel iets in een roadtrip langs de Westkust van de USA, Tim wou liefst een vakantie waar we helemaal tot rust konden komen. Omdat we in oktober op reis gingen, moesten we ook rekening houden met de orkaanseizoenen, en zo kwamen we al snel uit bij Mauritius, ook wel een typische honeymoon bestemming. Altijd warm, witte stranden, azuurblauw water, niet te gevaarlijk. Perfect!

We verbleven in Constance Belle Mare Plage, een vijfsterrenhotel waar we werkelijk als koningen behandeld werden. Het eten, de drank (voornamelijk cocktails in ons geval), de service, alles was top! We beslisten al snel dat als we 10 jaar getrouwd zijn, we zeker terug zullen gaan.  De hele vakantie was dan ook zalig: we zwommen met wilde dolfijnen om half 7 ’s morgens, we zagen 7-kleurige aarde, we aten BBQ op een onbewoond buureiland, we dronken lekkere cocktails, we huurden een auto en reden links, we relaxten, we aten, we dronken nog meer cocktails, we genoten. Kortom, helemaal hoe een huwelijksreis moet zijn!

Voor de geïnteresseerden: enkele + en – van Mauritius (volgens mij dan toch) :

Plus:

  • Het land kent geen orkaanseizoen en ligt in een rustig gebied waar het zo goed als altijd mooi weer is. Er is wel een seizoen waarin het meer regent, maar het gaat dan meestal om korte buien waarna de zon opnieuw tevoorschijn komt.
  • De mensen zijn er supervriendelijk. Er komen heel veel verschillende nationaliteiten en religies voor op het eiland, en iedereen leeft er vredevol samen. Daar kunnen we nog iets van leren!
  • Het is er ideaal als je fan bent van duiken of snorkelen: de onderwaterwereld telt er enorm veel mooie vissen en waterdieren, waaronder dus dolfijnen en Dory van Nemo! 🙂
  • In tegenstelling tot wat we op voorhand dachten, heeft het eiland een heel mooie natuur. Heel veel groen, watervallen, zevenkleurige aarde, reuzenwaterlelies,…
  • Als aanvulling op het vorige puntje: blijkbaar is Mauritius het enige land waar je “zevenkleurige aarde” kan bewonderen, een natuurwonder waarvan tot op vandaag nog niet verklaard kon worden waarom de 7 kleuren telkens in dezelfde ‘volgorde’ liggen.
  • Zo goed als iedereen verstaat en spreekt er Engels én Frans.

Min (al zijn er geen échte minpunten):

  • Afhankelijk van waar je je bevindt op het eiland is er redelijk wat wind mogelijk. Maar dit kan uiteraard ook voor de nodige afkoeling zorgen. Wij verbleven aan de noordoostkust, en ’s morgens/’s avonds kon je soms wel een truitje verdragen.
  • De straten zijn niet goed verlicht en het is moeilijk om je weg te vinden als je je baseert op straatnamen. We hebben nl. bijna geen enkel bord gezien met een straatnaam op.
  • Zoals op wel meer vakantiebestemmingen, is de bevolking soms erg arm. Dat zie je aan de hutjes en kleine huisjes/krotjes waarin ze wonen. Het confronteert je des te meer met de luxe van de hotels.

 

Een gedachte over “Mauritius, we’ll meet again!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.