Reizen

Rome: 7 dingen die ik onthou

In het zesde middelbaar ging ik al eens op “Romereis”. Ik vond Rome toen zeker een mooie stad, maar ook niet meer dan dat. Zal wel te maken hebben met het feit dat je als bijna 18-jarige wel interessantere dingen kan bedenken dan “een hoop oude stenen” bekijken. Begin maart gingen we voor 4 dagen opnieuw naar Rome. Deze keer wél oprecht geïnteresseerd en geboeid door alles wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Een lijstje met 7 dingen die ik onthou:

  • Élke straat heeft iets moois. Werkelijk overal waar je loopt of langskomt, staat er wel een gebouw of monument waarvan je onder de indruk bent. Je kan het bekijken als een openluchtmuseum. Niet zo’n saai museum waarvan je hoopt dat de rondleiding snel gedaan is, wel eentje waar je dagen na elkaar in zou willen rondlopen.
  • Zorg voor goede schoenen. Tenzij je alles per bus wil bezichtigen, raad ik je af om net die nieuwe sandaaltjes of ballerina’s in te lopen wanneer je in Rome bent. Omdat er zoveel te zien is, maak je namelijk veel stappen, héél veel stappen. Op 4 dagen tijd hadden wij makkelijk 60km gewandeld. Ideaal om al die gelati te compenseren. (Trouwens, voor die ijsjes: Giolitti is de place to be! De oudste gelateria van Rome, ze bestaat al sinds 1900 en het ijs is heerlijk!)
  • Oranje is ook nog oké. Wacht niet op groen om als voetganger over te steken, want zo verlies je heel wat kostbare tijd. We volgden meestal de locals, die gewoon overstaken wanneer er geen verkeer meer aankwam, zonder te kijken of het rood of groen was.
  • Je zal sowieso nog eens terug willen gaan. Deze citytrip was de tweede keer dat ik Rome zag, en opnieuw heb ik twee muntjes in de Trevi-fontein gegooid (zodat ik een excuus heb om ooit nóg eens terug te gaan). Het is één van de drukste, maar zeker ook één van de mooiste steden die ik al bezocht – het goede weer zal daar zeker zijn aandeel in hebben – waar je de ‘echte’ wereld even vergeet.
  • Kies een centrale plaats om te overnachten. Wij verbleven in het Infinity Hotel, in de Via Della Vite, en ik kan het alleen maar aanraden. Voor citytrips logeren we steeds in B&B’s of in 3-sterrenhotels, maar dit hotel kan makkelijk 4 sterren toegewezen krijgen. Extreem proper, goed ontbijt om aan de dag te beginnen, heel vriendelijk personeel. Maar het grote voordeel was de ligging, we lagen op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden, en vlakbij één van de hoofdstraten van Rome.
  • Er bestaat geen rustig moment om de Trevi-fontein te bezoeken. Let daarbij op het woordje ‘geen’. Wij probeerden het in totaal 4 keer (’s morgens, ’s middags, in de namiddag en iets voor middernacht) en elke keer leek het of ze er gratis chocolade uitdeelden, zoveel volk stond er. Misschien heb je meer geluk als je om 2u ’s nachts eens probeert. Ondanks de drukte blijft het wel een prachtige fontein die je moét gezien hebben.
  • Ga zeker eens langs bij de Magnum store. Voor 4,5 euro mag je er zelf jouw Magnum samenstellen, met o.a. drie verschillende toppings! Ik koos voor marshmallows, gold crust en choco crisp; écht lekker! Ja, deze stores kan je ook in andere steden vinden, maar in Rome kan dit zónder schuldgevoel, want je wandelt de calorieën er zo weer af 😉 (zie ook puntje 2).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.