Allerlei

Sofie ging indoor skydiven

Ter ere van de 40e verjaardag van collega L., gingen we met het werk indoor skydiven. We hadden lang gezocht naar een activiteit die je niet snel in je eentje zou doen en die je toch wel een zekere kick zou geven. Omdat een parachutesprong misschien net iets té gewaagd was, werd het dus indoor skydiven.

Ik ben nogal een durfal, in pretparken is er geen attractie te hoog of te wild voor mij, ik doe het allemaal met veel plezier. Maar toen we aankwamen bij het Airspace Center in Charleroi, kreeg ik toch ook wel zenuwen. Die toren was écht wel hoog. 100 vragen tegelijkertijd gingen door m’n hoofd. “Ze houden je toch wel vast?”, “Kan je vallen in die tunnel en je pijn doen?”, “Wat als ik in paniek raak en niet meer goed kan ademen?”,… Vooral het gegeven dat je een beetje ‘vogelvrij’ was, je niet in een karretje zat zoals in een rollercoaster en je niet veel bescherming aanhad, gaf een beetje angstzweet.

Achteraf gezien waren al die zenuwen nergens voor nodig. Het was een geweldige ervaring. Nadat we een korte briefing kregen en ons pak aan hadden, konden we één voor één 2 keer 1,5 minuut ervaren hoe het voelt als je een vrije val zou maken, en dus vrij als een vogeltje zou vliegen. Hét hoogtepunt voor mij kwam er toen de man die je hielp in de tunnel je vastgreep en twee keer omhoog – héél hoog, tot in de top van de toren- en omlaag met je vloog. Met een windsnelheid van 300 km/u. Dat was het échte gevoel van “vliegen” voor mij.

Voor de “yolo’ers” onder jullie: ga zeker eens indoor skydiven! Echt de moeite waard om die kick te beleven en iets ‘zots’ te doen. En geef toe: die pakjes zijn nog wel stoer (en je lijkt er slanker in! ;-))

Een gedachte over “Sofie ging indoor skydiven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.