Allerlei

Over die keer dat mijn haar in brand stond

Het was een superleuke donderdag geweest, bijna 2 weken geleden. Omdat collega L. 40 jaar werd, deden we iets speciaals met het werk: we gingen indoor skydiven. Daarover kon je hier al lezen. Omdat zoveel sensatie op één dag veel energie vraagt, gingen we erna iets eten met het team.

Het was heel gezellig én super lekker, de Casbar in Sint-Truiden is écht een aanrader voor wie graag tapas eet, maar dan net dat tikkeltje anders. We zouden bijna vertrekken. Er stond iemand op en ik wou even kijken, maar hiervoor moest ik een beetje naar voren leunen, over de tafel. De tafel waar ook een kaarsje op stond, dus. Nu komt het… Ik hoorde opeens “kksssshhhh”, vlakbij mijn rechteroor. In een vlucht zag ik ook nog enorm veel rook en gelukkig was mijn eerste reflex om met mijn hand in m’n haar te kloppen.

Je leest het goed: MIJN HAAR STOND IN BRAND! Als in: écht in vuur. Een nachtmerrie voor alle vrouwen, maar dit was écht. Resultaat: een grote, dikke pluk haar viel naar beneden, samen met nog opgebolde, verbrande knopjes haar (het resultaat zie je op de foto hieronder). Ik wist eerst niet goed wat er gebeurd was, maar de stank was ondertussen al niet te harden. Heel het restaurant stonk naar een verbrand varken, zoals ze wel eens zeggen. Al bij al bleef ik heel kalm en rustig, alhoewel ik wel zeker twintig keer gevraagd heb “of je het echt niet zag”.

IMG_5412

Gelukkig ben ik gezegend met een stevige, dikke haardos. Het viel dus echt niet op dat ik enkele plukken haar kwijt was. Het kon zeker ook erger geweest zijn, als ik niet zo snel gereageerd had. En een broske zag ik nu net niet zitten. Ik kon er ook al vrij snel om lachen. Zeker toen de ober kwam zeggen dat “hij al naar de keuken was gelopen, om te checken of er niets verkeerd op het vuur lag”. Ik kan die doordringende geur wel nog steeds oproepen, zo diep zit ze. 

Wat hebben we hieruit geleerd?

  • Wees je altijd bewust van de kaarsen rondom jou en van het feit dat je haar langer is dan je zelf denkt.
  • Wanneer je haar dan toch in brand staat, probeer dan onmiddellijk het vuur te doven (met eender wat je dan in je handen krijgt).
  • Beheers je nieuwsgierigheid en blijf gewoon mooi op je plaats zitten. Leun niet over tafels.
  • Begin vooral niét te roepen of te krijsen. Je krijgt sówieso alle aandacht van het restaurant door die allesoverheersende, verbrande geur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.