Zwangerschap

Zwanger: week 13-16

Het eerste trimester is achter de rug, ondertussen ben ik iets meer dan 4 maanden zwanger. Een korte update van week 13 tot 16!

Week 13 – 14

In week 13 zijn we bijna geen enkele avond thuis, we vertellen het grote nieuws aan vrienden, familie,… Iedereen is heel blij voor ons, en we zijn echt gelukkig dat iedereen zo achter ons -en ons kleintje- staat. In week 14 voel ik dat de vorige week zo druk was; ik ben héél moe. Dat uit zich in een slecht humeur. Normaal gezien is een slecht humeur bij mij over na een kwartiertje, maar nu duurde het twee volle dagen. Niet leuk voor Tim, maar ook niet voor mij! Een beetje boos, verdrietig, niet goed in mijn vel, een mix van allerlei gevoelens. Van waar komt dat? Gelukkig is alles na enkele nachten goed en langer slapen weer zoals ervoor: rustig en stabiel 🙂 Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik merkte dat mijn lichaam aangaf om het iets rustiger aan te doen. “Luisteren naar je lichaam” heet dat dan, wat toch wel een moeilijk puntje is voor mij. Ik lig namelijk bijna nooit ‘zomaar’ op de zetel thuis, tenzij ik ziek ben, dus dat is wat aanpassen. Maar alles voor de baby! Na enkele dagen rustiger aandoen, ben ik terug helemaal m’n oude, energieke zelf.

Week 15

Je las het al in mijn eerste update, tot nu had ik helemaal geen fysieke kwaaltjes. En ook nu mag ik nog steeds niet klagen, maar waar ik wel wat last van krijg deze week: mijn bekken en heupen, waardoor lang zitten soms erg pijnlijk aanvoelt. Vooral in de auto of aan mijn bureau op het werk. Niet echt handig, want met een bureaujob zit ik het grootste deel van de dag. Een stekende pijn waardoor geen enkele houding nog goed voelt en waardoor het voelt alsof mijn been tot aan de knie “verlamd” is, alsof er een zenuw gekneld zit. Na een tijdje rondlopen gaat het meestal wel over. Ik ga al een tijdje wekelijks langs bij mijn kinesist, al van voor de zwangerschap, maar sinds ik zwanger ben focussen we ook meer op mijn bekkenbodemspieren. Gelukkig kon ik ook voor deze pijn terecht bij de kine en na twintig minuutjes was alles weer losgemaakt. Sindsdien ben ik – hout vasthouden- terug pijnvrij!

Week 16

En daar is ie dan: de babybump (of gewoon: het buikje)! Tot nu kan ik nog in sommige broeken van voor de zwangerschap (enkel de héle strakke laat ik voor wat ze zijn wegens niet comfortabel), en met een los bloesje zie je nog bijna niets, maar in kleedjes merk je het wel duidelijk. Ons kleintje groeit goed en dat begin je nu ook te zien aan mijn buik. Af en toe is het wennen aan mijn veranderende lichaam, maar het hoort erbij en ik probeer er ook van te genieten. Ik heb het gevoel dat het vanaf nu snel zal gaan, van de fase ‘heeft-ze-teveel-gegeten-of-is-ze-zwanger’ naar een duidelijk babybuikje 🙂 Deze week hadden we op vrijdag ook een afspraak bij onze gynaecologe. Wat keken we er weer naar uit om ons kleintje te zien! Alles zag er prima uit: 16cm en 180 gram , perfect op schema dus!

Het bijzonderste van deze week: ik denk dat ik Boelie voor het eerst heb gevoeld! 🙂 Kleine kriebeltjes, precies alsof er mieren onder mijn huid kruipen. Héél lichtjes, maar ik voelde het wel. Hetzelfde tintelende gevoel als wanneer je voet slaapt en die terug ‘wakker’ wordt. Eerst dacht ik nog dat het mijn kleedje was dat op mijn huid bewoog, maar dat heb ik anders nooit en het kwam erna ook wel dagelijks terug. Heel speciaal! ❤

IMG_6134

2 gedachten over “Zwanger: week 13-16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.