Zwangerschap

Zwanger: week 17-20

We zijn ondertussen halfweg (vandaag 21 weken om precies te zijn 🙂 )! De 20-weken echo hadden we afgelopen vrijdag, ons kleintje werd grondig gecontroleerd en alles zag er prima uit. Toch even spannend maar ik ben blij dat mijn gevoel klopte en dat alles gewoon goed gaat! Voor nu, een verslag van week 17 tot week 20!

Week 17:  Deze week is er geen twijfel meer mogelijk: ik voel ons kleintje! ’s Avonds wanneer ik in bed lig en lichtjes met mijn hand op mijn buik duw, voel ik zachte duwtjes terug 🙂 Tim probeert het ook te voelen, maar ik denk dat het daarvoor nog wat vroeg is. Mijn buik is ondertussen van modus ‘teveel gegeten’ naar ‘duidelijk zwanger’ gegaan. Ik draag nu ook iets strakkere bloesjes, zo zie je het duidelijk. Ervoor probeerde ik het nog wat te verstoppen achter losse truitjes, maar eigenlijk is het echt iets waar je best trots op mag zijn, dus daarom laat ik het ook zien! We maken elke zondagochtend enkele foto’s, zo heb ik op het einde van mijn zwangerschap een mooi overzicht van de groei van mijn buik.

Week 18:  De vroedvrouw komt bij ons thuis langs voor een tussentijdse opvolging en we gaan 3 daagjes naar zee, fijn uitwaaien en wandelen. Ik hou echt van wandelen en buiten zijn; je krijgt daar zoveel energie door. En het is bovendien ook nog goed voor mij én voor Boelie. Ik merk dat ik nu stilaan vaker zin heb om te eten, niet per se meer, maar wel vaker. Als in: bijna constant. Zolang ik bezig ben gaat het, maar zodra ik even niets te doen heb, wil ik op iets knabbelen. Om het toch niet de spuigaten te laten uitlopen, probeer ik zo vaak mogelijk gezonde snacks te eten: noten, rijstwafels, een stuk fruit, een handvol besjes, … Maar af en toe geef ik ook toe aan de drang naar snoep of koekjes. Soms denk ik dat ik teveel suiker eet, maar al bij al denk ik dat ik goed compenseer. Frisdrank drink ik bijna nooit, water dan weer met liters (soms tot 3 liter op een dag!). Frietjes laat ik mij nog steeds smaken, maar in plaats van 1 keer per week probeer ik dat nu 1 keer om de twee weken te eten. Eigenlijk is het zoals bij alles: van niets teveel en gewoon gezond verstand gebruiken.

Week 19: Vanaf deze week voel ik onze mini ook bewegen zonder dat ik eerst met mijn hand moet duwen. Overdag voel ik regelmatig duidelijk beweging. Telkens weer zo een leuk gevoel! Het ‘zwanger zijn’ wordt zo ook iets echter voor mij, want tot nu voelde ik mij eigenlijk redelijk ‘normaal’, zoals ervoor. Beweging voelen in je buik, hoe licht ook, dat geeft me een gevoel van “je bent nu nooit meer alleen”.

In het weekend gaan we opnieuw naar Babypark in Heerlen en hakken we de knoop door: we kopen de babykamer, de kinderwagen (hij is zo mooi! ❤ ) en de maxi-cosi. De belangrijkste ‘grote’ dingen, zeg maar. Ik neem ook nog een leuk beertje met muziek mee naar huis. Vanaf nu hou ik dat elke avond even tegen mijn buik, blijkbaar zou ons kleintje dat muziekje dan na de geboorte herkennen en er rustig door worden. Op zondag komen mijn schoonouders langs en gaan we wandelen, het is zo’n mooi weer! Mooie afsluiter van een leuk weekend: ’s avonds voelt Tim voor het eerst enkele stampjes duidelijk met zijn hand 🙂

Week 20We zijn halfweg! Ons kindje groeit goed, en dat merk ik. Mijn buik wordt dikker en ook de bewegingen worden krachtiger. Ons weekend begint iets vroeger, want op vrijdag hebben we een afspraak bij de gynaecoloog voor de 20-wekenecho. We kunnen ons kleintje zo een halfuur lang bewonderen op het scherm. Alles wordt gecontroleerd en gemeten: hartje, hersenen, beentjes, armpjes, maag, 10 vingertjes en 10 teentjes,… Helemaal goedgekeurd! Toch wel een opluchting dat alles gewoon goed gaat, dat de baby het goed heeft in mijn buik en groeit zoals het hoort. Op de echo zie je duidelijk het gezichtje in profiel ❤ Op zaterdag kiezen we de kleuren voor de babykamer (nee, niets met roze of blauw! 🙂 ) en op zondag zijn we 1 jaar getrouwd! Om dat te vieren gaan we eerst lekker lunchen in ‘Le Bistrot’ en erna genieten we van de wellness in ‘La Forêt’, allebei op het domein van La Butte Aux Bois. Of hoe we nog eens tijd maakten voor ons tweetjes (eigenlijk drietjes), zo in de helft van de zwangerschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.