Persoonlijk·Zwangerschap

Van mama voor jou

Lief kleintje in mijn buik,

Wat vliegt de tijd. Je bent nu al bijna 26 weken bij ons, en toch ook niet helemaal. We zijn al bijna in het derde trimester (nog 2 weken te gaan!), dus vanaf nu is het aftellen tot we jou eindelijk mogen ontmoeten. Ook al kennen we jou nog niet, we weten nog niet welk karakter je zal hebben, of je een moeilijke of een makkelijke baby zal zijn: ik weet nu al dat ik opnieuw verliefd ga zijn. Een blind date met gegarandeerd goede afloop, zeg maar. Tot nu ben je alvast een heel makkelijk kleintje, je bezorgt mama geen enkel kwaaltje. Houden zo! Je bent heel actief in mijn buik, met af en toe rustige momenten. Dan weet ik dat je een dutje doet.

Trouwens, die buik… Ik beschouw hem elke dag meer als ‘jouw huisje’. Je hartje is er beginnen te kloppen, je hebt er de eerste keer in bewogen, je vormt jezelf er tot een mini-mensje, je hebt er af en toe de hik in (die eerste keer, dat was een gek gevoel! 🙂 ). Je ligt soms helemaal aan één kant, je laat mijn navel soms een eigen leven leiden, je geeft soms zo harde schopjes dat ik er zelf van opschrik achter mijn bureau, maar tot nu vind ik het allemaal even fijn. Je hebt het er goed naar je zin, althans dat hoop en denk ik toch. Blijf nog maar even lekker dicht bij mama, en groei verder zoals je tot nu toe al zo goed gedaan hebt.

Liefste Boelie, weet dat we jou nu al ontzettend graag zien. Niet alleen mama en papa, maar ook jouw oma’s en opa’s, jouw meter en peter, tante en onze familie en vrienden kijken allemaal zo hard uit naar jouw komst. Papa en ik zullen er alles aan doen om je te laten opgroeien in een warm nestje, waarin je jezelf volop mag ontplooien, waarin je mag ontdekken, waarin je altijd alles mag zeggen, waarin je zowel jouw twijfels als jouw geluk mag delen, waarin je weet dat we altijd achter jou zullen staan. Zolang er liefde is, komt alles altijd goed. Onthou dat maar 🙂

We zullen jou stukjes van de wereld laten zien, want reizen doen we graag. (En jij ook al, denken we, want zelfs voor je geboorte zal je al mee naar Malta, de zee, Gent, Amsterdam en de Ardennen geweest zijn!) We zullen jou overladen met liefde en knuffels, want knuffelen vinden zowel mama als papa fijn. We zullen trots op je zijn bij elke grote en kleine stap in je leven. We zullen met je buiten spelen, want stiekem wil mama ook nog wel eens op de schommel zitten of in de zandbak spelen 🙂 We zullen je ondersteunen en helpen opstaan als je valt (letterlijk en figuurlijk).

En we zullen af en toe ook steken laten vallen, want het is ook voor ons de eerste keer dat we mama en papa zijn. We zullen soms niet weten wat te doen en kwaad worden of  ons geduld verliezen als je iets doet wat niet mag. We zullen zeker en vast ook discussies krijgen als je begint te puberen en je denkt dat we alleen maar zagen. Maar weet dan dat dat enkel is omdat we jou een goede basis voor het leven willen meegeven. Zodat je opgroeit tot een toffe persoon, die met beide voeten in het leven staat en klaar is om de wereld te ontdekken. Al moet je dat laatste niet te snel doen, mama denkt nu al met een bang hartje aan de eerste dag opvang 😉 

Lief kleintje, het allerbelangrijkste om te onthouden is dat we jou graag zullen zien om wie je bent, elke dag meer en meer. Voor altijd. 

Kusjes en een aaitje over jouw huisje,
Mama

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.