Zwangerschap

Update: week 21 – 27

Sinds de vorige update zijn we ondertussen 7 weken verder, de tijd vliegt! Ik zit in de laatste week van het tweede trimester, morgen ben ik alweer 28 weken/7 maanden zwanger! Naar mijn gevoel hebben zowel ons kleintje als mijn buik serieuze groeispurten gehad de voorbije weken. Lees je mee?

506EB164-495F-4D9D-B355-1438E46ACA65


21 weken
: Een rustige week, zonder kwaaltjes of belangrijke gebeurtenissen. Mijn buik groeit rustig verder. Af en toe plaats ik twee foto’s naast mekaar om te kunnen vergelijken. Lange tijd zag je bijna geen verschil, maar sinds een paar weken zie je het overduidelijk. Deze foto is bv. van toen ik 6 weken zwanger was (duidelijk rechts) tov 21 weken. Ik kan me niet eens herinneren dat ik ooit zo smal geweest ben!


22 weken
: Opnieuw een gewone, rustige week. Onze vroedvrouw komt langs voor tussentijdse controle, ik werk wat aan de geboortelijsten en we gaan naar een infosessie in het ziekenhuis over “Arbeid en Bevalling”. Wel interessant om de verloskamer al eens op voorhand te kunnen zien en om wat meer informatie te krijgen over de verschillende stadia van een bevalling. Jezelf voorbereiden op de bevalling is volgens mij moeilijk, omdat je nooit weet hoe het gaat lopen. Ik lees dus ook bewust niets op voorhand hierover. Maar deze infosessie was wel al een leuke kennismaking, ook voor Tim.

IMG_6439

23 weken: We genieten van 3 dagen Gent onder ons tweetjes (drietjes). Een “babymoon” binnen België, zeg maar. We stappen heel wat af (dat ging verrassend goed, ondanks de dikkere buik!), bezoeken alle bezienswaardigheden en genieten van elkaar. Soms is zo’n lang weekend echt voldoende om de batterijen terug op te laden voor een tijdje. Verder gaan we opnieuw naar het ziekenhuis voor een infosessie (we waren nu toch al goed op dreef, dus doen we alle infosessies achter mekaar). Deze keer gaat het over “Baby & behoeftes”. We krijgen meer informatie over wat er onderzocht wordt direct na de geboorte, welk soort vlekjes allemaal normaal zijn (hoeveel verschillende vlekjes zijn er überhaupt mogelijk bij zo’n baby’tje?!) en wat je de eerste uren/dagen zoal kan verwachten.

24 weken: Om de trend verder te zetten, volgen we ook deze week een infosessie, de laatste uit het aanbod. Over borstvoeding, wat mij het interessantst leek. Maar ook Tim heeft er wat van opgestoken en vond het nuttig. Op vrijdag gaan we naar de gynaecoloog voor een nieuwe echo. Ons kleintje doet het prima in mijn buik: het weegt ongeveer 750 gram, alles loopt volgens het gemiddelde. Enorm fijn om te horen! Zaterdagmorgen laten we allebei de griepspuit zetten. Ik ben er eigenlijk niet zo voor (ik heb die spuit nog nooit laten zetten en heb -hout vasthouden- nog nooit de griep gehad) maar omdat het aangeraden wordt als je zwanger bent, doe ik het toch. Of het met de spuit te maken heeft weet ik niet, maar op zondag voel ik me niet zo lekker. Een beetje duizelig, niet zoveel energie, gewoon niet echt goed in mijn vel.

IMG_6545

25 weken: Een rustige zondag helpt gelukkig, want op maandag voel ik me terug normaal! Op dinsdag ga ik langs bij de huisdokter voor de suikertest. Ik drink een vies suikerdrankje en een uurtje later neemt de dokter bloed af. Afwachten naar het resultaat! Op woensdag is het een vrije dag -Allerheiligen-, zetten we bloemen op het graf van onze grootouders en gaan we langs bij mijn schoonouders. In het weekend probeer ik altijd even te gaan wandelen met Trix, als het weer het toelaat. Heerlijk om in de frisse buitenlucht te zijn, met een dikke sjaal aan!


26 weken
: Ik bel op maandag naar de dokter voor de uitslag van de suikertest – vorige week was ik het vergeten (zwangerschapsdementie?). Alles is gelukkig in orde, mijn waarden zijn perfect. De week kabbelt rustig verder en op zaterdagavond gaan we naar het verjaardagsfeestje van mijn nonkel. Altijd heel leuk en gezellig, maar ik merk dat de combinatie lang zitten + veel volk + veel lawaai blijkbaar toch effect op me heeft. Zondag ben ik iets sneller moe, maar dat lossen we op door heel vroeg onder de wol te kruipen.

27 weken: De laatste week voor we het derde trimester ingaan. Ik heb de indruk dat mijn buik (en dus ook de baby) echt heel snel groeit nu. ’s Avonds voelt mijn huid gespannen aan en lijk ik soms te ontploffen, en daar moet nog heel wat bijkomen! Wat eerst kleine, zachte schopjes waren zijn nu flinke schoppen. Mijn buik gaat soms alle kanten op. Ons kleintje ligt volgens mij ook redelijk hoog dus wanneer het beweegt komt het soms tegen mijn ribben en maag. Hallo brandend maagzuur! Ik word al een tijdje enkele keren per nacht wakker, maar deze week kan ik op een avond gewoon niet plat liggen. Ik heb een heel benauwd gevoel op mijn borstkas, alsof ik iets aan mijn hart ga krijgen. Brandend maagzuur blijkbaar. Resultaat: opstaan om wat melk te gaan drinken, rechtop in bed zitten en proberen zo te slapen, water drinken, opstaan om te plassen (x4),…

IMG_6738

Uiteindelijk kan ik na 1,5u toch liggen en in slaap vallen. Boelie is ook nóg actiever dan ervoor, ik voel bijna de hele dag door beweging in mijn buik. Een geruststelling want zo weet je dat alles goed gaat daarbinnen. Het hoogtepunt van de week: op vrijdag worden de babykamer, koets en maxi-cosi geleverd! Op zondag hebben we alvast de kleerkast gemonteerd, wat een prestatie! Een handleiding met 21 verschillende stappen en helemaal niet zo simpel als een Ikea-meubel. Nu nog de commode, het bedje en het park! Zo hebben we langer plezier van de voorbereidingen en het zorgt voor gezellige uurtjes samen in de babykamer 🙂 In een volgende update laat ik jullie zeker enkele fotootjes zien!

Deze week hebben we een afspraak bij de vroedvrouw van het ziekenhuis. Ik ben benieuwd naar dat gesprek. Voor de volgende echo is het wachten tot 22 december. Dan kunnen we ons kleintje na 2 maanden nog eens bewonderen!

Bedankt voor het lezen! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.