Zwangerschap

Het derde trimester, dat is…

We zijn al eventjes in het derde trimester van mijn zwangerschap. Naast een buik die nog steeds dikker wordt, zijn er ook wel andere dingen die ik (in mijn geval) typisch vind voor deze laatste 3 maanden. Het derde trimester, dat is…

… plassen. Nog eens plassen. Daarna nog eens plassen. En had ik nu al wel geplast?

… bijna de hele dag door je kindje voelen bewegen. En daar echt bewust van genieten omdat je weet dat het binnenkort terug ‘leeg’ zal zijn in je buik.

…zoveel warme melk drinken dat je bijna aandelen bij Campina (of een ander merk) krijgt. Oorzaak? Brandend maagzuur. Bij mij werkt lauwwarme melk om het toch een beetje te verzachten. Voor het slapengaan, maar sinds kort ook overdag af en toe een melkje en mijn slokdarm kan er weer even tegen.

…’s ochtends om 5u30 klaarwakker zijn en niet meer in slaap kunnen vallen (ook in het weekend!). Bedenken wat je allemaal kan doen (strijken, dweilen, het huis afbreken,…) maar jezelf verplichten nog wat te slapen, wat dus niet meer lukt.

nesteldrang. Honderden lijstjes opstellen (want ja, dat doe ik graag) om zeker niets te vergeten van wat nog moet gebeuren voor de baby komt. Diezelfde lijstjes opnieuw opschrijven, maar dan ‘ordelijker’. Onrustig worden op de gekste momenten omdat je denkt dat je iets gaat vergeten. Ook al kan je elk puntje van alle mogelijke checklists keurig afvinken.

……je je ’s nachts, bij het omdraaien, als een walvis voelen die zich moet omgooien:  wakker worden als je op je andere zij wil liggen, vervolgens een 6-stappenplan volgen (voedingskussen naar andere kant, kussen naar andere kant, jezelf recht zetten, jezelf op je andere zij leggen, kussen goed onder buik plaatsen, been over voedingskussen) en daarna hopen dat je onmiddellijk terug in slaap kan vallen.

… iets laten vallen en eerst eens diep zuchten voor je het opraapt. Denk hierbij aan een mannetje met te korte armpjes waardoor je eerder lijkt op een spartelend klompje boter dat tevergeefs probeert het gevallen voorwerp op te rapen. Hetzelfde geldt voor veters binden.

…nog meer nesteldrang. Een avond thuiskomen van het werk, eten maken, eten. Daarna opeens zin krijgen om de koelkast helemaal leeg en schoon te maken. En het gasvuur ook. En de oven ook maar ineens. Dan nog even de hele benedenverdieping stofzuigen. Nu je toch bezig bent, ook maar dweilen.

…de kerstboom zetten en erna moeten rusten omdat je rug voelt als die van een oud vrouwtje.

… extra veel glazen kerstballen in diezelfde kerstboom hangen omdat het volgende jaar misschien niet meer kan (omwille van kleine handjes die dan misschien al eens eentje laten vallen).

…bij alle plannen die gemaakt worden in de nabije toekomst automatisch denken “Ben ik dan al bevallen?”.

aftellen naar de komst van jouw kleintje en jezelf afvragen hoe alles zal veranderen. En er keihard naar uitkijken om een gezinnetje van 3 te worden.

Al bij al mag ik àbsoluut niet klagen over de “ongemakken” van het zwanger zijn, aangezien ik tot nu eigenlijk nog geen echte ongemakken heb gehad. Ik kan nog best veel en ver wandelen, ik kan nog vlot door de knieën gaan, ik heb nog veel energie en slaap eigenlijk nog goed. Af en toe voelt mijn onderrug wat stram aan of heb ik dus last van maagzuur, maar dat is niet echt het klagen waard. Tot nu heb ik echt een droomzwangerschap. Maar ik ben zo iemand die dat niet hardop durft te zeggen, omdat ik dan denk “Wie weet wat staat je nog te wachten tijdens de bevalling of erna” (iets met bijgeloof denk ik). We zien wel, tot nu ben ik echt dankbaar voor hoe alles al verlopen is en voor het wondertje dat in mij groeit! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.