baby·Persoonlijk·Zwangerschap

Nieuwjaarsbrief aan Boelie

Liefste kleintje in mijn buik,

2017 was een mooi en bijzonder jaar.

Ergens in het midden ervan ontdekten we dat jij eraan kwam. De maand nadat we stilzwijgend hadden besloten om de natuur maar eens z’n gang te laten gaan. Vanaf dan hadden we 9 maanden de tijd om te wennen aan het idee. Ik als mama, Tim als papa. Ik kan je wel al beloven: die papa van jou, dat is echt een topkerel. De hele zwangerschap al staat hij mij bij, zorgt hij ervoor dat ik en jij niets tekort komen en helpt hij – nog meer dan ervoor- in het huishouden. Zelfs alle hormonale uitbarstingen (al zijn ze op één hand te tellen – makkelijke baby, makkelijke mama) laat hij langzaam passeren.

Ik heb hem zien veranderen, jouw papa. Van een onbezorgde, luidruchtige jonkie naar de man die hij nu is. Bezorgder, rustiger (ja, dat kan!), geduldiger. Wel nog steeds luidruchtig af en toe 🙂 . Maar meer in evenwicht. Strijdlustig en beschermend. Over zijn vrouw en kind. Ik voel dat hij zich heel verantwoordelijk voelt over ons drietjes. Een beetje “kom maar op, het is wij tegen de wereld”, ken je dat? En dat siert hem. Ik ben er zeker van dat ik nog andere facetten van jouw papa ga ontdekken eens jij er bent.

Uiteraard zal alles anders zijn. Minder slaap, meer liefde, lange dagen, korte nachten. Constant ongerust zijn en ons verantwoordelijk voelen, dat overweldigende gevoel dat jij voor de helft je papa en de helft mij bent. Op vakantie gaan wordt nóg meer inpakken, maar waarschijnlijk ook nóg meer genieten. En zo zijn er nog honderden dingen die anders zullen zijn. Maar ik ben er klaar voor, voor dat nieuwe leven. Een leven als gezinnetje.

We hebben in de afgelopen maanden zoveel liefde en warmte gevoeld. Van en voor elkaar, maar ook van alle mensen rondom ons. Dat hoort ook bij jouw komst, denk ik. Je maakt de mensen nu al ontzettend blij, en dan moet je nog geboren worden.

Je bent meer dan welkom, kleintje. Nog een goeie maand en half ongeveer, of iets langer, of korter. Doe maar rustig op jouw tempo. We zullen er sowieso zijn om jou met open armen en een hart vol liefde te ontvangen ❤

Kusjes,
mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.