baby·Emiel·maandbrief

3 maanden Emiel

Dag lief bolleke,

Hier zijn we alweer voor de derde brief aan jou. Je bent al 3 maanden bij ons, al lijkt het gisteren nog dat ik in het ziekenhuis lag met jou op mijn borst. Toen was je nog zo’n klein prutske van 3,5kg, nu weeg je het dubbele. Je bent al lang uit de maatjes 50 en 56 gegroeid, maat 62 wordt nu dagelijks uit de kast gehaald. Ik verbaas me er elke dag om hoe je al bent veranderd, je bent een echt ‘mannetje’ aan het worden.

IMG_8601

We kennen elkaar ondertussen al goed en ik vang jouw signalen ook steeds beter op. Bij het eerste teken dat je moe wordt, leg ik je in je bedje. Honger? Ook dat herken ik al heel snel bij jou. En met succes, want je slaapt en eet nog steeds super goed. De regelmaat die ik probeer aan te houden, werpt zijn vruchten tot nu echt af. En een tevreden Emiel is een tevreden mama 🙂 Ik merk dan ook snel wanneer je een beetje “ontregeld” bent. Vooral in het weekend, want dan zijn we niet zo veel thuis en gebeurt er meer dan door de week. Eigenlijk ben je echt een flink en braaf kereltje, en dat maakt mama zijn eens zo leuk. Afgelopen weekend werd je gedoopt en ook daar zei iedereen dat je zo’n droombaby’tje bent. Wij fier als twee gieters uiteraard 🙂

Ik word met de dag meer verliefd op jou. Dat is makkelijk, want wat ben je toch een vrolijk lachebekje. Je bezit de kunst al om verlegen weg te kijken en te lachen of een pruillipje te tonen waar niemand aan kan weerstaan. Die blauwe kijkers van jou zullen daar zeker voor iets tussen zitten. Je bent een echte deugniet en je laat mijn hart meermaals per dag smelten. Sinds deze week begin je ook meer en meer te “babbelen”: geluidjes maken, “Ah” en “oh”, kraaien van de pret,… Je handjes worden af en toe grondig bekeken en op je speelmat ga je tekeer als een klein Duracell konijntje.

IMG_8799

Sinds 2 weken doe je de dutjes overdag in jouw bedje op je eigen kamertje in plaats van in de wieg beneden. En dat gaat super goed, meestal wriemel je enkele minuutjes en dan val je in slaap. Ik heb de indruk dat je zo meer rust krijgt, in het wiegje werd je de laatste tijd snel wakker en wou je alles horen en zien. ’s Nachts blijf je uiteraard nog even naast mama slapen in de co-sleeper, dat is het makkelijkst voor iedereen. Ik moest nog niet 1 keer uit mijn bed, ik leg je zo in 1-2-3 aan en na het drinken lig je onmiddellijk terug in je bedje. Dat slapen, dat gaat trouwens goed. Er zijn al enkele nachten geweest waarin ik wakker schiet en ik niet zeker ben of je nu gedronken hebt of niet. Gewoon, omdat je dan van 22 of 23 uur doorslaapt tot 5, 6 of 7 uur. En ook al zijn zo’n nachten heel leuk voor mama, de nachten waarin je wel nog om een voeding vraagt zijn ook niet zo erg.

3 maanden ondertussen geef ik je ook fulltime borstvoeding: een mijlpaal, en daar ben ik super fier op. Als het van mij afhangt gaan we door tot 6 maanden, want ik vind het helemaal geen moeite en ook jij lijkt het nog te kunnen smaken. Wat ben ik blij en dankbaar dat dit zo vlot loopt sinds het begin!

Kleine vriend, de tijd gaat sneller sinds jij er bent. Maar elk uur, elke dag is zoveel intenser en mooier dan ervoor. Jij laat het hartjes regenen ❤

Dikke kus,

Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.