baby·Emiel·maandbrief

4 maanden Emiel

Lief, klein snuitje,

Hoewel, klein? Je weegt ondertussen 7,92kg en bent al 65cm groot. Dat is bijna 4,5kg en 15cm meer dan bij je geboorte. Hoe dan?! Alles gaat zo snel! Je bent echt een sterk kereltje, onze mini-Rambo 🙂

Wat heb je veel bijgeleerd de voorbije maand! Je verbaast ons elke dag: je glimlacht, lacht soms met geluid en je mondje groot open, reageert op en grijpt naar je speelgoedjes, houdt dingen vast, friemelt aan alle stofjes die je handjes tegenkomen, “zingt” erop los, gooit je poep al opzij als je plat ligt, houdt je hoofdje de hele tijd rechtop, …

IMG_9300

Je bent nu 4 maanden oud (of bijna 18 weken, het is maar hoe je wil tellen want de weken en maanden lopen niet gelijk) en dat wil ook zeggen dat ik bijna terug moet gaan werken. Nog 1,5 week kan ik genieten van constant bij je te zijn. Want genieten, dat is wat ik doe, elke dag opnieuw. En de dagen die wat moeizamer gaan relativeer ik ook. Je kan er nu eenmaal niets aan doen als je opeens heel erg groeit, of dat het zo warm is buiten, of dat je last hebt van inentingen. Elke dag is er eentje die nooit meer terugkomt, dus ik probeer echt bewust stil te staan bij de kleine dingen en ik zeg je meerdere keren per dag dat ik je graag zie. Ook al begrijp je er nu misschien nog niets van, toch vind ik het belangrijk dat je het vaak hoort. Want de basis wordt nu gelegd, toch? 🙂

Je karaktertje wordt ook meer en meer duidelijk, en dat is braaf maar pittig 🙂 . Zoals ik al na enkele weken zei, laat je goed zien wat je wil en vooral wat je niét wil. Zolang je op tijd kan eten, slapen en spelen, is het meestal wel goed voor jou en ben je een tevreden, vrolijk en rustig baby’tje. Maar soms heb je ook momenten dat het je allemaal niet zo zint, en dat horen we dan vooral ook. Andere kindjes hebben in mijn hoofd een frêle weenstemmetje, maar jij hebt nu al een goede longinhoud met een stevig en luid geluid. Dat heb je van je papa 😉 Geen nood, we blijven je troosten wanneer je verdrietig bent, want ‘laten huilen’, daar doen we niet aan mee. We weten ondertussen wanneer je een beetje jammert en jengelt en we je dus even kunnen laten doen of wanneer het menens is.

IMG_9451De borstvoeding loopt nog steeds als een trein, en ook daar genieten we allebei volop van. Hopelijk lukt het kolven op het werk ook goed zodat je nog wat langer mijn mamamelk kan drinken. Jaja Emiel, we staan beiden voor een nieuwe periode. In het begin zal het sowieso even zoeken zijn naar een nieuw ritme, maar ik ben er zeker van dat dat wel zal loslopen want samen met je papa zijn we een goed team 🙂 De weekends zullen nog heiliger worden en ’s avonds ga ik je waarschijnlijk plat knuffelen.

Het eerste wenmomentje bij de onthaalmoeders ging gelukkig al super. Je dronk goed van het flesje en hebt niet veel geweend. Toen ik je achterliet, lachte je zelfs naar mij, alsof je wilde zeggen “’t Is oké, mama!”. En de grote glimlach die je liet zien toen ik je terug kwam ophalen, daar smolt ik helemaal van 🙂 Al bij al viel het ook voor mij heel goed mee, ik genoot van een gezichtsbehandeling en van een beetje winkelen zonder te moeten omkijken naar de koets. Een maand geleden voelde ik aan mezelf dat ik totaal niet klaar was om je al hele dagen te moeten missen of om terug te gaan werken. Maar nu gaat het precies iets beter.  Je was wel doodmoe achteraf, ik was amper terug aan de auto (wat ongeveer 10 stappen zijn) en je sliep al. Ik weet nu al dat je het er goed zal hebben, veel zal leren en nieuwe vriendjes zal maken. En ook bij oma en moeke zal je niets tekort komen. Iedereen is stapelzot van jou, en terecht, je bent een schatje 🙂

Tot volgende maand Emiel, ik zie je graag!

Dikke kus,
Mama

Een gedachte over “4 maanden Emiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.