baby·Emiel

Wellness voor Emiel!

Een spa voor je kleintje, met een heuse “jacuzzi” en een massage achteraf. Ik had er al naar gekeken tijdens de zwangerschap omdat het mij een heel leuk concept leek, maar had er niets mee gedaan. Tot een maand geleden. Via de Facebookgroep “Drukke mama’s” won ik 1 sessie bij Precho Baby Spa in Herentals. Terwijl iedereen naar het huwelijk van het jaar (prins Harry en Meghan) op tv keek, keken wij naar Emiel 🙂

We werden heel vriendelijk ontvangen door Paulien, met wie ik ook al contact had om de afspraak vast te leggen. Zij is verantwoordelijk voor Precho in Herentals, waar je naast de babyspa ook terecht kan voor 3D echo’s tijdens je zwangerschap. Ik mocht Emiel nog eten geven voordat we eraan begonnen, aangezien kindjes vaak honger krijgen in het water. Hiervoor mocht ik mij rustig in een knusse zithoek neerzetten, terwijl Paulien mij van water voorzag om te drinken. “Jij moet ook genoeg drinken als je borstvoeding geeft hé”. Heel attent! 🙂

Een sessie bestaat uit 20 minuutjes hydrotherapie en 20 minuutjes babymassage. Bij de hydrotherapie mag je kleintje zich uitleven in een jacuzzi met chloorvrij water van 35 graden. Elk kindje heeft zijn eigen jacuzzi (hoe fancy!) en als leuk extraatje staat naast de jacuzzi een letterbord met de naam van jouw kindje. Het zit ‘m in de details! We mochten Emiel eerst een zwemluier aandoen en een zwemband rond zijn nek.  Paulien liet hem dan vervolgens zachtjes zakken in het water. Je zag dat hij wat moest wennen (“Hé, ik voel niets onder mij”) maar na enkele minuutjes begon hij te lachen en genoot hij zichtbaar. Drijven, trappelen, ronddraaien, hij was duidelijk in zijn element.

Wat wij heel leuk vonden is dat de jacuzzi zo gemaakt is dat je opzij kan zien hoe jouw kindje spartelt in het water. Achteraan staat ook een spiegel zodat hij/zij zichzelf ook kan bewonderen. Je wordt als ouder zelf heel ‘zen’ van het kijken naar je kindje dat zich zo ontspant. De voordelen van de Baby Spa zijn ook mooi meegenomen: het stimuleert de motorische ontwikkeling omdat ze vrij kunnen bewegen, het vergroot de longcapaciteit en het is goed tegen reflux of krampjes.

Na het dobberen kwam de babymassage. Eerlijk gezegd was dat er net teveel aan voor Emiel, hij was moe van al dat trappelen in het water. Blijkbaar is dat normaal voor een eerste keer. Na tien minuutjes had ik voor hem dan ook genoeg aan zijn lijf gezeten.  Jammer, maar gelukkig geen probleem: we hebben wel een groot deel van de massage en de uitleg mee kunnen volgen. Paulien legt je stap voor stap uit wat je moet doen en hoe je jouw kindje ook achteraf thuis kan masseren.

IMG_2023

De ongedwongen en rustige sfeer was perfect om eens even een momentje te hebben om heel bewust bezig te zijn met Emiel. De wereld rond ons kon gestolen worden, zo gefascineerd waren we aan het kijken naar onze zoon. Paulien benadert je ook op een hele losse, spontane manier. Niets moét, alles loopt op het ritme van de baby. En was het ontspannend? Emiel sliep onmiddellijk in de auto en heeft vrijwel de hele namiddag geslapen (snurken inclusief!) . Missie geslaagd dus! 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.