baby·Emiel

Voor gevoelige huidjes

Als baby had ik een heel gevoelige huid. Eczeem, droge huid, uitslag,… Later reageerde ik ook allergisch op alles wat geen echt goud was (gelukkig is dat nu over, dat zou mijn portemonnee niet aankunnen). Emiel lijkt helemaal op zijn papa, maar laat nu nét datgene wat hij van mij heeft, die gevoelige huid zijn. Al sinds zijn geboorte gebruiken we niet de standaard babyproducten omdat hij daarop reageert. Omdat er misschien nog kindjes zijn die last hebben van een gevoelig huidje, dacht ik dat het misschien handig is om de producten die wij gebruiken bij Emiel eens op te sommen.
 • Avène Cicalfate
  Toen Emiel na 2 of 3 weken opeens hevig uitslag in zijn gezichtje kreeg, ging ik op aanraden van onze vroedvrouw deze crème halen. Het is een herstellende crème die heel zuinig in gebruik is. Ik smeer nu nog steeds elke dag, ’s morgens en ’s avonds, deze zalf op Emiel zijn gezichtje. Als ik dat niet doe, merk je het snel dat zijn huid droog en trekkerig wordt en hij ook terug lichte uitslag krijgt. Nu krijgen we zelfs vaak complimenten dat hij “zo’n delicaat velleke” heeft, dus het smeren loont wel 🙂 Trouwens: als ik of Tim ergens een droge plek hebben, smeren we deze zalf ook. Binnen no time is alles weer in orde!
 • Eucerin AtopiControl Badolie
  De eerste weken gebruikten we gewoon de badolie van Mustela uit het ziekenhuis, en dat ging eigenlijk prima. Tot hij dus die uitslag kreeg (zie hierboven), en we werden aangeraden om toch ook deze olie te gebruiken. Zonder parfum of parabenen. Het is een heel vettig goedje, dat merken we aan het water en aan de Tummy Tub, maar het helpt wel. Water droogt de huid uit en deze olie legt een beschermend laagje over zijn lichaam.
 • Avène TriXera bodylotion
  Na het badje smeren we Emiel altijd in, net zoals volgens mij alle baby’tjes lekker worden ingesmeerd. Helaas gebeurt dat hier niet met producten die de typische babygeur hebben, maar met een bodylotion zonder parfum. Heel neutraal dus. Deze bodylotion gebruik ik zelf ook af en toe, hij heeft een zeer lichte textuur die heel snel intrekt. Ideaal want zo moet Emiel niet te lang ‘opdrogen’ voor we zijn rompertje terug aan kunnen doen. Op de verpakking staat wel dat het voor kinderen vanaf 3 jaar is, maar de vroedvrouw raadde dit product aan en tot nu zijn we er dus ook heel tevreden over. Als ik Emiel hier niet mee insmeer na het bad, wordt zijn huid heel droog en krijgt hij uitslag. En een voordeel: je kan deze bodylotion met de hele familie gebruiken! 🙂
 • Uriage Babyshampoo
  Nadat we 1 keer een product gebruikten van Ghalenco, stond het hoofdje van Emiel binnen de kortste keren vol korsten met etter. Eerst dachten we nog dat dit de typische melkkorstjes waren, maar het waren echt grote, gele korsten die precies aan elkaar groeiden. Het was echt geen zicht, ocharme. Om zijn hoofdhuid en haartjes toch te verzorgen, gebruiken we sinds toen deze shampoo van Uriage. Heel zacht, bevat geen zeep en ruikt bovendien ook nog goed. De heerlijke geur van babyhaartjes is zo toch ook aanwezig hier 🙂
 • Waterwipes
  Het is geen product om te wassen of te smeren, maar toch vind ik het het vermelden waard. Waterwipes doekjes bestaan voor 99,9% uit water en bevatten dus geen chemicaliën, in tegenstelling tot bijna alle vochtige doekjes van bekende merken. Tot nu zijn we -gelukkig- gespaard gebleven van de echt hardnekkige luieruitslag, maar ik merk wel dat wanneer ik de ‘gewone’ vochtige doekjes gebruik, zijn billetjes sneller rood worden. Ik gebruik deze doekjes ook om zijn handjes en gezichtje mee schoon te maken, want aangezien er geen parfum of dergelijke in zit, krijgt hij hier ook geen uitslag of droge huid door. Deze doekjes zijn iets duurder dan de normale doekjes, maar dat heb ik er wel voor over!

 • Naïf
  Ik heb bij de geboorte van Emiel van een lieve vriendin de startersset van Naïf gekregen. Deze producten zijn ook heel goed voor de gevoelige huid en op basis van natuurlijke ingrediënten. Ik heb ze nog niet getest (omdat ik dus eerst de producten hierboven wil op gebruiken), maar ben wel van plan om ze stilaan te introduceren.

Zo, dat waren de voornaamste producten die ik dagelijks gebruik bij Emiel. We hebben de apotheek al goed gesponsord, want deze producten zijn duurder dan de normale babyproducten zoals bv. Zwitsal. Maar we zien écht effect en Emiel zijn huid is veel rustiger hierdoor, dus dan betalen we graag iets meer. Als jullie zelf nog tips hebben voor producten, laat ze gerust achter in een reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.